خالدنیوز خالدآباد

رسانه ی جامع شهر خالدآباد

خالدنیوز خالدآباد

رسانه ی جامع شهر خالدآباد

خالدنیوز خالدآباد

شهر زیارتی تاریخی خالدآباد یکی از شهرهای زیبا و کویری بخش امام زاده از توابع شهرستان نطنز می باشد . شهر خالدآباد در جوار شهر بادرود و در 25 کیلومتری شمال نطنز و 55 کیلومتری شرق کاشان واقع شده است . این شهر کوچک , کویری و زیبا اولین شهر در ایران است که گواهینامه ی زیست محیطی یورو 14001 را به خود اختصاص داده است . این شهر هنرپرور که به شهر صدا نیز شهره است هنرمندان بزرگی در عرصه ی موسیقی به ایران و جهان معرفی کرده است . استاد ایرج و استاد مهدی خالدی از مفاخر هنر موسیقی خالدآبادی هستند . وجود بارگاه ملکوتی امام زاده آقا علی عباس در این شهر بر معنویت آن افزوده است . چهل دختران حامی امام زاده خالدآبادی بوده اند و در روایات معتبر نقل شده است که پس از شهادت این بزرگوار در منطقه ی گود ریگ خالدآباد به دستور مامون عباسی , شیرزنان خالدآباد کمرهمت بسته اند تا همچون زنان بنی اسد که افتخار تدفین ابدان مطهر شهدای کربلا را در کارنامه ی خود دارند افتخار تدفین پیکر مطهر امام زاده آقا علی عباس را به کمک مردان رشیدشان در کارنامه ی خود برای همیشه ی تاریخ ثبت و ضبط نمایند . متولیان آقاعلی عباس طایفه ی بزرگی از مردم خالدآباد را تشکیل می دهد که از دو طایفه ی سعیدی و عابدی متشکل است و این خاندان بیش از هزار سال تولیت آستان را بر عهده داشته اند و هم اکنون در این شهر ساکن می باشند . زبان مردم خالدآباد تات نام دارد که قدیمی ترین زبان اصیل ایرانی است . خالدآباد بیش از هشتاد اثر تاریخی دارد که تنها 6 اثر به ثبت میراث فرهنگی رسیده است . تپه های باستانی مسی و ابوذر قدمتی 6 هزار ساله دارند .

طبقه بندی موضوعی خالدنیوز
بایگانی
آخرین نظرات

تدوین طرح مجموعه تفریحی -گردشگری “خالدآباد”

يكشنبه, ۲ ارديبهشت ۱۳۹۷، ۰۹:۰۷ ق.ظ

مسئول دفتر فنی شهرداری “خالدآباد” از تدوین طرح ایجاد مجموعه تفریحی- گردشگری در این شهر خبر داد و گفت: برای ساخت این مجموعه و همچنین توسعه خانه‌های بومگردی سرمایه‌گذاران خصوصی را جذب می‌کنیم.

امیر فخیمی در گفتگو با کسب فردا- اظهار کرد: طرح ساخت مجموعه تفریحی -گردشگری خالدآباد با وسعت بیش از پنج هکتار و برخوردار از امکانات گوناگون پذیرایی و اقامتی از مسافران تدوین شده است، اما برای ایجاد آن به حمایت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی نیازمندیم که البته در این راستا رایزنی و پیگری‌هایی لازم را انجام می‌دهیم.

وی با یادآوری اینکه “خالد‌آباد” در “بخش امامزاده” شهرستان نطنز قرار دارد، تصریح کرد: این شهر بودجه عمرانی زیادی ندارد و از سوی دیگر شغل بیشتر مردم کشاورزی است که به دلیل مشکلات ناشی از بحران آب درآمد آنان کاهش یافته است.

معاون عمرانی شهرداری خالد آباد، تاکیدکرد: توسعه گردشگری بهترین گزینه برای رونق درآمد مردم این شهر است که خوشبختانه از ظرفیت‌های تاریخی و طبیعی خوبی در این زمینه برخورداریم.

فخیمی ادامه‌داد: شهر کهن “خالد‌آباد” خانه‌های قدیمی زیادی دارد که آن را به دو بافت فرسوده و تاریخی تقسیم کرده‌ایم، البته منازل قدیمی که استقامتی ندارد و برای سکونت خطرناک است را به هیچ عنوان نمی‌توانیم بافت تاریخی بدانیم.

وی با بیان اینکه تخریب بافت فرسوده و و نوسازی آن امری عاقلانه و قانونی است، گفت: بیش از 10 خانه تاریخی مانند: “منزل جعفر زاده، منزل پدری ایرج خواجه امیری، منزل سردار صولت، منزل شریفی و …” را شناسایی کرده‌ و قصد داریم با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی این اماکن را به مراکز اقامتی تبدیل نماییم.

این مقام مسئول با یادآوری اینکه ایجاد زیرساخت‌های اقامتی مثل بومگردی‌ها بر جذب توریست‌ها موثر است، اظهارکرد: بخشی از این شهر دارای بافت تاریخی متمرکز و شامل:” حمام صفوی توده”، “مسجد ورگرموئه”، “خانه آقا گل انصاری” و … است که این مجموعه ظرفیت مهم فرهنگی و گردشگری شهر تلقی می‌شود.

فخیمی گفت: مالکیت برخی از این سازه‌های تاریخی با اداره میراث فرهنگی شهرستان نطنز است، اما در سال‌های اخیر شهرداری “خالدآباد” با تلاش زیاد به مرمت علمی و توسعه مناسب فضای اطراف آن، برای ورود گردشگران پرداخته است و البته در آینده نیز این امر ادامه خواهد یافت.

کدخبرنگار: 711

  • خالدنیوز خالدآباد

امیر فخیمی

شهرداری خالدآباد

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی