خالدنیوز خالدآباد

رسانه ی جامع شهر خالدآباد

خالدنیوز خالدآباد

رسانه ی جامع شهر خالدآباد

خالدنیوز خالدآباد

شهر زیارتی تاریخی خالدآباد یکی از شهرهای زیبا و کویری بخش امام زاده از توابع شهرستان نطنز می باشد . شهر خالدآباد در جوار شهر بادرود و در 25 کیلومتری شمال نطنز و 55 کیلومتری شرق کاشان واقع شده است . این شهر کوچک , کویری و زیبا اولین شهر در ایران است که گواهینامه ی زیست محیطی یورو 14001 را به خود اختصاص داده است . این شهر هنرپرور که به شهر صدا نیز شهره است هنرمندان بزرگی در عرصه ی موسیقی به ایران و جهان معرفی کرده است . استاد ایرج و استاد مهدی خالدی از مفاخر هنر موسیقی خالدآبادی هستند . وجود بارگاه ملکوتی امام زاده آقا علی عباس در این شهر بر معنویت آن افزوده است . چهل دختران حامی امام زاده خالدآبادی بوده اند و در روایات معتبر نقل شده است که پس از شهادت این بزرگوار در منطقه ی گود ریگ خالدآباد به دستور مامون عباسی , شیرزنان خالدآباد کمرهمت بسته اند تا همچون زنان بنی اسد که افتخار تدفین ابدان مطهر شهدای کربلا را در کارنامه ی خود دارند افتخار تدفین پیکر مطهر امام زاده آقا علی عباس را به کمک مردان رشیدشان در کارنامه ی خود برای همیشه ی تاریخ ثبت و ضبط نمایند . متولیان آقاعلی عباس طایفه ی بزرگی از مردم خالدآباد را تشکیل می دهد که از دو طایفه ی سعیدی و عابدی متشکل است و این خاندان بیش از هزار سال تولیت آستان را بر عهده داشته اند و هم اکنون در این شهر ساکن می باشند . زبان مردم خالدآباد تات نام دارد که قدیمی ترین زبان اصیل ایرانی است . خالدآباد بیش از هشتاد اثر تاریخی دارد که تنها 6 اثر به ثبت میراث فرهنگی رسیده است . تپه های باستانی مسی و ابوذر قدمتی 6 هزار ساله دارند .

طبقه بندی موضوعی خالدنیوز
بایگانی
آخرین نظرات

۷ مطلب در شهریور ۱۴۰۳ ثبت شده است

۲۸
شهریور

در دهه ی چهل شمسی , دو خالدآبادی در شهر گرمسار ذی نفوذ و صاحب منصب بوده اند آقای نایاب خالدی پدر همسر محترم جناب رسول جعفرزاده خالدی از چهره های مطرح و آقای میرزا اسماعیل خالدی شهردار گرمسار بوده است . در عکس فوق این دو چهره ی سیاسی و صاحب منصب را مشاهده می فرمائید

  • خالدنیوز خالدآباد
۲۸
شهریور

#نوستالژی

#عکسهای_قدیمی_خالدآباد

#یادهاوخاطره_ها

این عکس پنجاه سال پیش در صحن امامزاده آقا علی عباس ع شهر خالدآباد گرفته شده است در تصویر فوق آقایان مرتضی یزدانی اصغر فروتن و مرحوم پورقربانی حضور دارند .

  • خالدنیوز خالدآباد
۱۹
شهریور

طبق گزارشات واصله همشهریان استاد ایرج در شهر زادگاهش خالدآباد در تدارک مراسم تجلیل از این اسطوره ی موسیقی سنتی ایران هستند به تارگی منزل پدری استاد ایرج در شهر زادگاهش خالدآباد مرمت شده است استاد ایرج متولد سال 1311 در شهر خالدآباد است . پهلوان موسیقی ایران تا سن سیزده سالگی در زادگاهش سکونت داشته و از آن پس به تهران نقل مکان می کند 

  • خالدنیوز خالدآباد
۱۹
شهریور

امام صادق (ع) می‌فرماید:
" الاکل عند اهل المصیبه من عمل الجاهلیه. "

👈یعنی: غذا خوردن نزد مصیبت‌زدگان با خرج آنان، از رفتارهای جاهلیت است و سنت پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم) فرستادن غذا برای مصیبت‌زدگان است.⛔️
(من لایحضره الفقیه، ج۱  ص۱۸۲)

⬅️بر اساس حدیث فوق، پس از شهادت جعفر بن ابیطالب (جعفر طیار) پیامبر(ص) دستور داد به خانه جعفر غذا بفرستند تا خانواده‌اش جز مصیبت از دست دادن جعفر، دغدغه دیگری نداشته باشند. براساس سنت پیامبر، اگر حتی صاحبان عزا دیگران را برای غذا خوردن در خانه متوفی دعوت کنند شایسته نیست بروند زیرا غذا خوردن نزد اهل مصیبت و در منزلشان از اعمال مردم قبل از ظهور اسلام و دوره جاهلیت بوده است.
◾️همچنین در حدیث آمده:
زمانی که جعفر طیار(ع) در جنگ موته شهید شد، پیامبر(ص) از حضرت فاطمه(س) خواست که به نزد اسماء همسر جعفر و خانواده‌اش برود و برایشان غذا تهیه کند، بعد از این دستور پیامبر، میان مسلمانان رسم شد که وقتی کسی دچار مصیبت می‌شد همسایگان و خویشان او  برایش غذا تهیه کرده و می‌بردند.

👈سنت عقلانی و قرآنی اسلام اقتضا می‌کند تا در جهت همدردی با مصیبت‌زده و کاهش فشار روحی و روانی شرایط به گونه‌ای فراهم شود که او در مدت عزاداری دغدغه نداشته باشد.

در روایات شیعی و سنی با استناد به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) در شهادت جعفر بن ابی‌طالب، تصریح شده که مستحب است خویشان و نزدیکان متوفی در تهیه غذا و فراهم آوردن برخی امکانات، به خانواده او که دچار تألمات روحی شده‌اند یاری رسانند و از آنان مراقبت و به آنها مهربانی کنند. به فرموده امام صادق علیه‌السلام از همان زمان، این کار به صورت «سنت» درآمد.

بعد از دفن، مستحب است صاحبان عزا را سر سلامتی دهند ولی اگر مدتی گذشته است که به واسطه سرسلامتی دادن مصیبت، یادشان می‌آید، ترک آن بهتر است و نیز مستحب است تا برای اهل خانه میت غذا بفرستند و غذا خوردن نزد آنان و در منزلشان مکروه است.

⚠️متأسفانه آداب مجالس عزای میت  امروزه از مسیر اصلی و اسلامی خود خارج شده و مصیبت بلکه مصیبت‌های دیگر را بر مصیبت‌زده تحمیل می‌کند؛ زیرا افزون بر صرف هزینه‌های سنگین برای خرید قبر و تهیه وسایل کفن و دفن و ختم؛ مصیبت زده باید با توجه به هزینه‌های سنگین امروزی پذیرای افرادی باشد که برای تسلای خاطر و تعزیت بر مصیبت‌زده وارد می‌شوند و علاوه بر مصیبت اصلی هزینه‌های گزاف بی‌موردی را متحمل شود. 

🚫از نظر آموزه‌های اسلام، تحمیل هزینه پذیرایی از مردم بر مصیبت‌زده، از سنت‌های غیرعقلانی است.

لطفاً اگر موافقید انتشار دهید تا شما هم علاوه بر موافقت خودتان دیگران را هم از این رفتار نادرست بر حذر دارید.

  • خالدنیوز خالدآباد
۱۳
شهریور

این مراسم سنتی هر ساله دز 28 صفر در آستان مقدس امامزاده آقا علی عباس شهر خالدآباد برگزار می گردد . امسال هم این مراسم باشکوه با حضور هیئت های مذهبی شهر خالدآباد و مناطق همجوار در آستان برگزار گردید . 

  • خالدنیوز خالدآباد
۱۰
شهریور

  • خالدنیوز خالدآباد
۰۵
شهریور

 

استاد حسین خواجه امیری خالدی با نام هنری ایرج از مفاخر شهر صدا شهر زیارتی تاریخی خالدآباد می باشد . منزل پدری استاد توسط یکی از بستگانش به نام دکتر علیرضا خواجه امیری خریداری و مرمت گردید .جناب سرهنگ دکتر علیرضا خواجه امیری که بازنشسته ی نیروی انتظامی می باشد دکترای داروسازی دارد و استاد سم شناسی دانشگاه می باشد . از ایشان مصاحبه های زیادی از شبکه ی پیام رادیو پخش شده است . منزل استاد ایرج در شهر زادگاهش خالدآباد , میدان انقلاب , خیابان سرگرد شهید افراسیاب امیری نرسیده به تقاطع دریادار شهید مجید عابدی و خیابان ولیعصر کوچه ی فردوسی واقع شده است . این منزل در فهرست ثبت میراث فرهنگی می باشد .

شهر خالدآباد مشهد و مدفن امامزادگان آقا علی عباس و امامزاده سید محمد علیهما السلام می باشد .

  • خالدنیوز خالدآباد