خالدنیوز خالدآباد

رسانه ی جامع شهر خالدآباد

خالدنیوز خالدآباد

رسانه ی جامع شهر خالدآباد

خالدنیوز خالدآباد

شهر زیارتی تاریخی خالدآباد یکی از شهرهای زیبا و کویری بخش امام زاده از توابع شهرستان نطنز می باشد . شهر خالدآباد در جوار شهر بادرود و در 25 کیلومتری شمال نطنز و 55 کیلومتری شرق کاشان واقع شده است . این شهر کوچک , کویری و زیبا اولین شهر در ایران است که گواهینامه ی زیست محیطی یورو 14001 را به خود اختصاص داده است . این شهر هنرپرور که به شهر صدا نیز شهره است هنرمندان بزرگی در عرصه ی موسیقی به ایران و جهان معرفی کرده است . استاد ایرج و استاد مهدی خالدی از مفاخر هنر موسیقی خالدآبادی هستند . وجود بارگاه ملکوتی امام زاده آقا علی عباس در این شهر بر معنویت آن افزوده است . چهل دختران حامی امام زاده خالدآبادی بوده اند و در روایات معتبر نقل شده است که پس از شهادت این بزرگوار در منطقه ی گود ریگ خالدآباد به دستور مامون عباسی , شیرزنان خالدآباد کمرهمت بسته اند تا همچون زنان بنی اسد که افتخار تدفین ابدان مطهر شهدای کربلا را در کارنامه ی خود دارند افتخار تدفین پیکر مطهر امام زاده آقا علی عباس را به کمک مردان رشیدشان در کارنامه ی خود برای همیشه ی تاریخ ثبت و ضبط نمایند . متولیان آقاعلی عباس طایفه ی بزرگی از مردم خالدآباد را تشکیل می دهد که از دو طایفه ی سعیدی و عابدی متشکل است و این خاندان بیش از هزار سال تولیت آستان را بر عهده داشته اند و هم اکنون در این شهر ساکن می باشند . زبان مردم خالدآباد تات نام دارد که قدیمی ترین زبان اصیل ایرانی است . خالدآباد بیش از هشتاد اثر تاریخی دارد که تنها 6 اثر به ثبت میراث فرهنگی رسیده است . تپه های باستانی مسی و ابوذر قدمتی 6 هزار ساله دارند .

طبقه بندی موضوعی خالدنیوز
بایگانی
آخرین نظرات

متولیان امامزاده آقا علی عباس را دریابید

يكشنبه, ۲۶ فروردين ۱۴۰۳، ۱۱:۱۲ ق.ظ

متولیان خالدآباد که از دو طایفه ی بزرگ سعیدی ها و عابدی ها متشکل است قرن ها تولیت آستان مقدس را بر عهده داشته اند . شجره نامه ی موجود موید این مطلب است . این امر خطیر (تولیت آستان) توسط فرستاده ی امام حسن عسکری به دو نفر از اهالی خالدآباد به نام های سعید و عابد واگذار شده است . در سنوات قبل از انقلاب اسلامی نوادگان این عزیزان زحمات طاقت فرسا و زیادی را برای سرپا نگهداشتن آستان کشیدند و افتخار این را داشتند که ابدان پاکشان پس از مرگ در کنار مضجع و در فاصله ای کمتر از دو متر در جوار قبور مطهر امامزادگان دفن میشد . پس از بازسازی گنبد و بارگاه ، این اجساد به محوطه ی بیرونی و در نزدیک زایر سراها انتقال یافت . سالیان سال فقط در این گورستان متولیان بصورت رایگان دفن میشدند اما از حدود ده بیست سال اخیر مبالغی از متولیان دریافت می شود این مبلغ فی الحال 75 میلیون تومان می باشد . در یکی دو ماه اخیر نزدیک نیم میلیارد تومان از این عزیزان اخذ شده است ، حال این سوال مطرح است که این مبالغ هنگفت در قبال کدام خدمت اخذ می شود . متولیان عزیز شب های جمعه بر سر قبور عزیزانشان حاضر می شوند اما متأسفانه باید با زواری که فرش بر روی قبور پهن کرده و بساط خورد و خوراک گسترده اند جر و بحث نمایند . متولیان فقط یکی دو ساعت در روز پنج شنبه بر سر قبور درگذشتگانشان حاضر می شوند اگر این دو ساعت در هفته به زوار اجازه داده نشود که به قبور بی احترامی کنند اتفاق خاصی نمی افتد .
فرماندار محترم ، هیئت امنای آستان ، اداره ی محترم اوقاف ، متولیان از این اوضاع رضایت ندارند و خواستار رسیدگی به وضع موجود هستند ای کاش مقدار اندکی از این مبالغ دریافتی را صرف بهسازی موزاییک های کف گورستان متولیان می کردند یا حداقل اجازه می دادند خود متولیان با هزینه ی خودشان کل محوطه را با موزاییک های نو مفروش می‌کردند .

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی