خالدنیوز خالدآباد

رسانه ی جامع شهر خالدآباد

خالدنیوز خالدآباد

رسانه ی جامع شهر خالدآباد

خالدنیوز خالدآباد

شهر زیارتی تاریخی خالدآباد یکی از شهرهای زیبا و کویری بخش امام زاده از توابع شهرستان نطنز می باشد . شهر خالدآباد در جوار شهر بادرود و در 25 کیلومتری شمال نطنز و 55 کیلومتری شرق کاشان واقع شده است . این شهر کوچک , کویری و زیبا اولین شهر در ایران است که گواهینامه ی زیست محیطی یورو 14001 را به خود اختصاص داده است . این شهر هنرپرور که به شهر صدا نیز شهره است هنرمندان بزرگی در عرصه ی موسیقی به ایران و جهان معرفی کرده است . استاد ایرج و استاد مهدی خالدی از مفاخر هنر موسیقی خالدآبادی هستند . وجود بارگاه ملکوتی امام زاده آقا علی عباس در این شهر بر معنویت آن افزوده است . چهل دختران حامی امام زاده خالدآبادی بوده اند و در روایات معتبر نقل شده است که پس از شهادت این بزرگوار در منطقه ی گود ریگ خالدآباد به دستور مامون عباسی , شیرزنان خالدآباد کمرهمت بسته اند تا همچون زنان بنی اسد که افتخار تدفین ابدان مطهر شهدای کربلا را در کارنامه ی خود دارند افتخار تدفین پیکر مطهر امام زاده آقا علی عباس را به کمک مردان رشیدشان در کارنامه ی خود برای همیشه ی تاریخ ثبت و ضبط نمایند . متولیان آقاعلی عباس طایفه ی بزرگی از مردم خالدآباد را تشکیل می دهد که از دو طایفه ی سعیدی و عابدی متشکل است و این خاندان بیش از هزار سال تولیت آستان را بر عهده داشته اند و هم اکنون در این شهر ساکن می باشند . زبان مردم خالدآباد تات نام دارد که قدیمی ترین زبان اصیل ایرانی است . خالدآباد بیش از هشتاد اثر تاریخی دارد که تنها 6 اثر به ثبت میراث فرهنگی رسیده است . تپه های باستانی مسی و ابوذر قدمتی 6 هزار ساله دارند .

طبقه بندی موضوعی خالدنیوز
بایگانی
آخرین نظرات

آشنایی با مزین الدوله نطنزی

سه شنبه, ۱۸ آذر ۱۳۹۹، ۰۶:۱۱ ب.ظ

⭕️مشاهیر نطنز؛ آشنایی با مزین الدوله نطنزی


🔹 میرزا علی‌اکبر خان نقاش باشی ملقب به مزین‌الدوله نطنزی، نقاش، موسیقیدان، مترجم و از بنیانگذاران تئاتر ایران بود. او فارغ‌التحصیل اولین دوره دارالفنون بود. در بیستم ربیع‌الثانی ۱۲۶۳ ق در #نطنز اصفهان به دنیا آمد و جزو نخستین گروه اعزامی برای تحصیل در رشته نقاشی به پاریس بود. میرزا علی اکبر از مدرسهٔ هنرهای زیبای پاریس فارغ‌التحصیل شد.

🔸 مزین الدوله پس از بازگشت در دارالفنون مشغول به تدریس نقاشی، زبان فرانسه و موسیقی شد. از جمله شاگردان مزین الدوله می‌توان به #کمال‌الملک غفاری و مصورالملک و نیرالملک اشاره کرد.

🔸 او برای نخستین بار در ایران اقدام به اجرای تئاتر کرد و نمایشنامه‌ای از مولیر تحت عنوان مردم گریز را در تالار دارالفنون بر روی پرده برد. به عقیده مهدی بامداد او #مؤسس واقعی تئاتر در ایران بود.

🔸 با تو جه به تسلط مزین‌الدوله به ادبیات فرانسه و عضویتش در آکادمی فرانسه، او به دستور ناصرالدین شاه اقدام به ترجمهٔ فرهنگ لغت «دیامان» به فارسی کرد. این فرهنگ در انتهای سلطنت احمد شاه آماده شد و به دلیل عدم امکان چاپ آن در ایران به دلیل مشکلات مالی به درخواست سفیر فرانسه در آن کشور در مدرسهٔ زبان‌های شرقی پاریس تحت عنوان #مزین‌اللغة چاپ شد.

🔸 یکی از آثار نقاشی مزین‌الدوله نطنزی بنام کشیشان در موزه سعد آباد نگهداری می‌شود.

🔸 #کمال_الملک درباره او می‌نویسد: «میرزا علی‌اکبر خان مزّین الدوله که به فرنگستان رفته بود، #معلم من حساب می‌شد. جز این شخص آن هم در مدتی کوتاه، هیچکس به من حق تعلیم ندارد. من هرچه می‌دانم با زحمت و تلاش بسیار آموخته‌ام. او طبع صنعتی نداشت ولی مایه مدرسه‌ای داشت» (دهباشی،1366، ص18).

🔸 طراحی مقبره قبلی حافظ شیرازی نیز از اقدامات مزین الدوله نطنزی بوده است.

منبع: نطنزنیوز

  • خالدنیوز خالدآباد

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی