خالدنیوز خالدآباد

رسانه ی جامع شهر خالدآباد

خالدنیوز خالدآباد

رسانه ی جامع شهر خالدآباد

خالدنیوز خالدآباد

شهر زیارتی تاریخی خالدآباد یکی از شهرهای زیبا و کویری بخش امام زاده از توابع شهرستان نطنز می باشد . شهر خالدآباد در جوار شهر بادرود و در 25 کیلومتری شمال نطنز و 55 کیلومتری شرق کاشان واقع شده است . این شهر کوچک , کویری و زیبا اولین شهر در ایران است که گواهینامه ی زیست محیطی یورو 14001 را به خود اختصاص داده است . این شهر هنرپرور که به شهر صدا نیز شهره است هنرمندان بزرگی در عرصه ی موسیقی به ایران و جهان معرفی کرده است . استاد ایرج و استاد مهدی خالدی از مفاخر هنر موسیقی خالدآبادی هستند . وجود بارگاه ملکوتی امام زاده آقا علی عباس در این شهر بر معنویت آن افزوده است . چهل دختران حامی امام زاده خالدآبادی بوده اند و در روایات معتبر نقل شده است که پس از شهادت این بزرگوار در منطقه ی گود ریگ خالدآباد به دستور مامون عباسی , شیرزنان خالدآباد کمرهمت بسته اند تا همچون زنان بنی اسد که افتخار تدفین ابدان مطهر شهدای کربلا را در کارنامه ی خود دارند افتخار تدفین پیکر مطهر امام زاده آقا علی عباس را به کمک مردان رشیدشان در کارنامه ی خود برای همیشه ی تاریخ ثبت و ضبط نمایند . متولیان آقاعلی عباس طایفه ی بزرگی از مردم خالدآباد را تشکیل می دهد که از دو طایفه ی سعیدی و عابدی متشکل است و این خاندان بیش از هزار سال تولیت آستان را بر عهده داشته اند و هم اکنون در این شهر ساکن می باشند . زبان مردم خالدآباد تات نام دارد که قدیمی ترین زبان اصیل ایرانی است . خالدآباد بیش از هشتاد اثر تاریخی دارد که تنها 6 اثر به ثبت میراث فرهنگی رسیده است . تپه های باستانی مسی و ابوذر قدمتی 6 هزار ساله دارند .

طبقه بندی موضوعی خالدنیوز
بایگانی
آخرین نظرات

دهیار ابیانه گفت: طی ۹ ماهه نخست سال جاری بیش از ۳۵ هزار گردشگر خارجی از اماکن تاریخی ابیانه دیدن کردند.

ابیانه

به گزارش خالدنیوز به نقل از ایمنا، محمد عادلی صبح امروز (شنبه) در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تا پایان آذرماه تعداد ۳۵ هزار و ۱۵۲ گردشگر خارجی از ملیت‌های مختلف  از روستای تاریخی ابیانه بازدید کردند.

وی ادامه داد: این میزان رشد بازدید گردشگران خارجی از ابیانه با کل آمار سال قبل برابری می‌کند.

دهیار ابیانه افزود: بیشترین آمار بازدید گردشگران خارجی از ابیانه در ۹ ماهه نخست سال جاری به مهرماه تعلق دارد، که تعداد ۷۴۷۷ گردشگر از این روستای تاریخی بازدید کردند.

وی یادآور شد: بیشترین گردشگران خارجی بازدید کننده از ابیانه از کشورهای فرانسه و آلمان بوده اند.

عادلی افزود: گردشگران اتباع کشورهای اسلواکی، اسپانیا، جمهوری چک، چین، فرانسه، آلمان، ایتالیا، استرالیا، سوئیس، پرتغال، نیوزیلند، لهستان، تایلند، هلند، بلژیک، نروژ، روسیه، مراکش، مجارستان و کانادا نیز به این روستا سفر کرده اند.

روستای ابیانه جزء کهن‌ترین روستاهای کشور به لحاظ معماری سنتی است که آثار و ابنیه تاریخی از دوران هخامنشیان تا قاجاریه را در خود جای داده است.

مسجد جامع ابیانه با ۹۶۰ سال قدمت دارای منبر و محرابی چوبی با خط نوشته‌های کوفی، معماری بی نظیر، آب و طبیعت در بقعه امامزادگان یحیی و عیسی(ع)، مسجد حاجتگاه از دوره صفویه، آسیاب‌های بادی منتسب به دوران قبل از صفویه و قلعه پالاهومونه در بیرون از روستا با چشم انداز فضای معماری پلکانی ابیانه از کنار این قلعه از جمله آثار و ابنیه ارزشمند تاریخی این روستاست.
چهارطاقی آتشکده هارپاک، آب انبار ناره، مسجد پرزله متعلق به عصر ایلخانی، ساباط ها، حدود ۱۵۰ در چوبی ار جنس درخت گردو و چنار با قدمت ۶۰۰ تا ۸۰۰ ساله و خانه‌های چهار صفه از دیگر شاخص‌های تاریخی روستای ابیانه است.
این روستا در ۴۰ کیلومتری شمال غربی نطنز، در دامنهٔ کوه کرکس قرار دارد.
این روستا یکی از بلند ترین نقاط مسکونی در ایران است، که ارتفاع آن از سطح دریا ۲۲۲۲ متر است.

ابیانه در مرداد ۱۳۵۴ با شماره ثبت ۱۰۸۹ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی